Златна година

Мушка и женска одбојкашка селекција Србије постигле су фантастичне резултате у 2019. години. Освојиле су титуле првака Европе и поновиле успех из 2011. кад су такође у истој сезони дошле до златних медаља на континенталним првенствима.

Пут одбојкаша и одбојкашица до трона "спаковали" смо у емисију од 30 минута која ће нас дуго подсећати нас на славне тренутке српског спорта.

Само су четири земље, од којих две више не постоје, успеле у истој години да освоје дуплу круну: Совјетски савез, Русија, Чехословачка и Србија.

Ако се и очекивало да ће наше одбојкашице бити главни кандидат за шампионски пехар, од мушке селекције скоро нико није могао ни да сања тако нешто.

Са новим селектором Слободаном Ковачем одбојкаши су преслишали све ривале на Европском првенству у Белгији и Француској и у финалу су победили Словенију са 3:1.

Женска екипа без неколико стандардних репрезентативки ишла је корак по корак на шампионату Европе у Турској и у борби за злато савладала је домаћина пред пуним трибинама у Анкари са 3:2.

Обе селекције су без пораза завршиле такмичење, а Европска одбојкашка конфедерација прогласила је Тијану Бошковић и Уроша Ковачевића за најбоље играче у 2019. и Слободана Ковача за тренера године.

Уредник емисије "Златна година" је Предраг Милинковић.    

број коментара 0 Пошаљи коментар