Драмски понедељак: Свадбени марш

"Драмски понедељак" у октобру представља избор из богатог опуса једног од најзначајнијих српских телевизијских стваралаца - редитеља Александра Ђорђевића. Први наслов, који у оквиру циклуса "Мајстори ТВ режије - Александар Ђорђевић" емитујемо на програму РТС 2 у понедељак 7. октобра, је телевизијски филм "Свадбени марш", снимљен по сценарију Зорана Божовића 1995. године.

У породици пуковника Митровића све три ћерке су стасале за удају али имају проблема у проналажењу мужева.

Лед пробија најмлађа кћер која се удаје за младог асистента на факултету. Њено венчање, међутим, покренуће ланац догађаја који ће, на радост породице, удомити и друге две кћери.

"Свадбени марш" је 1982. проглашен за најбољи комедиографски текст на конкурсу Удружења драмских писаца Србије, Позоришта на Теразијама и часописа "Јеж". Постављен је на сцене више југословенских професионалних и аматерских позоришта, превођен на неколико страних језика и приказан и на Чешкој телевизији.

улоге тумаче: Велимир Бата Живојиновић, Ружица Сокић, Вера Дедовић, Јелена Иванишевић, Бранка Пујић, Драган Јовановић, Драган Вујић, Лепомир Ивковић, Татјана Лукјанова, Љиљана Крстић, Мића Миливојевић...

уредник циклуса: Марко Новаковић
режија: Александар Ђорђевић
сценарио: Зоран Божовић (по истоименој комедији)
директор фотографије: Дарко Богдановић
сценограф: Слободан Рундо
костимограф: Сузана Танасковић
композитор: Мирољуб Аранђеловић Расински
монтажер: Наталија Николић

број коментара 0 Пошаљи коментар