Maгазин Србија на вези

О актуелним темама из дијаспоре и региона, у емисији Магазин Србија на вези, говоре, представници Владе Републике Србије, дијаспоре и Српске цркве, Владимир Божовић, Др Бранко Микашиновић из САД-а, и Игуман манастира Тумане.

Као добар познавалац живота и рада наших људи широм света, г.Божовић ће изнети најновије податке којима располажу наше званичне институције, а посебно ће се осврнути и на преузимање дужности амбасадора СР у Црној Гори.

Др Бранко Микашиновић је један од најпознатијих  слависта српског порекла у САД-у, биће гост 56. Међународних сусрета писаца и представити "Велике српске кратке приче" које је објавио на енглеском језику. Посебно је занимљив и његов дугогодишњи рад у "Гласу Америке".

Манастир Тумане називају Острогом у Србији. О великој црквеној и народној светковини, на којој је ова светиња обележила 630 година постојања прошлог викенда, говори игуман манастира Тумане, Димитрије.

Хуманитарно удружење Фонд дијаспора за матицу, одржало је редовну годишњу скупштину, обележивши 20 година рада  у парохијском дому Храма Светог Саве, а једна од одлука је и да се десет хиљада евра донира највећем српском храму у Србији, посвећеном Светом Сави.

У близини Нијагариних водопада, у још једном онтаријском граду, отворена је скулптура наше уметнице Љиљане Лили Оташевиц, београдског ђака, која више од две деценије живи и ствара у Канади. Скулптура симболизује традицију Индијанаца и њихове прве сусрете са европским досељеницима у 17 веку. Извештава Бранка Дикановић Трбојевић.

Музички гости емисије, група "Врело" и Ивица Станчић, вокални солиста Радио Београда.

Уредници емисије Сузана Гвозденовић Пузовић и Вања Васић

Редитељ Драгица Гачић

број коментара 0 Пошаљи коментар