Кошарка - СП: Француска - Немачка

Већ на старту видећемо дерби у групи Г. Групи у којој имамо два изразита фаворита за пролаз у наредну рунду такмичења, јер мало је вероватно да би Доминиканска Република и Јордан могли да изненаде Французе и Немце.

Лакши противници у преостала два меча са обе селекције делимично скидају притисак када се размишља о заузимању једног од прва два места у групи. Међутим, није свеједно са које позиције и са колико бодова се иде даље, јер ће их у наставку чекати Аустралија, Литванија, Канада или Сенегал. Зато утакмица између Немачке и Француске има велики значај.

Улогу фаворита у овој утакмици ће имати Французи, без обзира на пораз од Србије у последњој провери пред шампионат. Са друге стране, Немци су одиграли неколико мечева који противнике терају да се замисле. Пораз од Јапана је био изненађење, али је зато на крају припрема победа против Аустралије улила самопоуздање изабраницима Хенрика Редла. Ипак, Француска је квалитетнији састав који у последњој деценији на великим такмичењима има доста успеха.

У недељу у Женшену можемо очекивати занимљиву утакмицу. Снимак утакмице је у 19 часова. Коментатор је Милош Кривокапић.

број коментара 0 Пошаљи коментар