Кошарка - СП: Шпанија - Тунис

Група Ц има два изразита фаворита, али то не значи да ће репрезентације Туниса и Ирана да се предају пре мечева са Шпанијом и Порториком.

Шпанци долазе на шампионат као један од фаворита за медаљу иако то више није тим, који је у последњој деценији представљао на сваком такмичењу светску велесилу. После освајања, до сада, једине титуле у Јапану 2006, на Светским првенствима нису успевали да се домогну одличја, те у Кини желе да прекину негативни низ. Одговара им и то што у данима пред сам шампионат пролазе испод радара, па је притисак несумњиво мањи него у последњих десет година. Убедљив пораз од Русије у последњој припремној утакмици је можда мало пољуљао самопоуздање у Скариоловој екипи, али треба имати на уму да у том мечу нису наступали Марк Гасол и Руди Фернандес. И поред овог пораза, све сем убедљиве победе против Туниса би било изненађење.

Са друге стране, Тунижани долазе на Светско првенство као званични шампиони Африке. Више од 30 година селекција ове земље није имала успеха на свом континенту, али се то драстично променило у последњих десет година у којима су се окитили са два злата и две бронзе. То им даје довољно самопоуздања да на тек другом учешћу на планетарном шампионату буду тим, који би могао да изненади или бар намучи неког од фаворита. Њима ће у групи Ц главни ривал бити селекција Ирана, са Порториком могу да се надају изненађењу, али на меч против Шпанаца, у овом тренутку могу да гледају само као на добру прилику да нешто науче.

Утакмица између Шпаније и Туниса се игра у суботу у Гвангџоу. Укључење у пренос је у 15 часова и 30 минута на Другом програму. Коментатор је Милош Кривокапић.

број коментара 0 Пошаљи коментар