Аутопортрет: Горан Паскаљевић

Редитељ Горан Паскаљевић осликава свој "Аутопортрет" осврћући се на најзначајније периоде свог живота и каријере коју су обележили култни филмови, значајне награде, признања и непресушна енергија када је реч о снимању филмова.

Редитељ култних филмова "Чувар плаже у зимском периоду", "Пас који је волео возове", "Варљиво лето '68" укупно је снимио седамнаест играних, више од тридесет документарних и шест краткометражних филмова. Његова остварења покрећу важна питања и својеврсна су хроника наших живота, али не само на Балкану, већ у свету у којем системи, политички и економски, сламају појединца и у којем је мало места за емпатију и хуманизам.

Горан Паскаљевић у емисији Аутопортрет говори о шанси коју му је дала Телевизија Београд, о пријемном испиту и студирању на чувеној Академији лепих уметности у Прагу, о филму и уметности у које још увек верује, о томе како је приволео Карла Малдена да игра у његовом филму, о љубави према животињама и другим темама. Његови гости су глумица Олга Одановић, филмски критичар Сандра Перовић, писац Филип Давид, продуцент Ден Тана, доктор права и књижевник Ђорђе Сибиновић и ветеринар Владимир Терзин.

Емисија Аутопортрет провешће гледаоце кроз најзначајније делове каријере редитеља коме су приређене ретроспективе у њујоршком Музеју модерне уметности, Британском филмском институту, Француској кинотеци у Паризу, Аустријском филмском архиву у Бечу, добитника награда критике на фестивалима у Берлину, Венецији, специјалне награде жирија у Сан Себастијану, Гран прија у Ваљадолиду.

Уредник емисије је Снежана Стаменковић Јојић
Сценариста Тамара Барачков
Редитељ Милица Солдатовић Микић

број коментара 0 Пошаљи коментар