Петер Хандке - док. филм

Документарни филм "Петер Хандке", у режији Корине Белц, истражује живот и дело аустријског писца Петера Хандкеа у светлу модерне књижевности - од младића из аустријског села који се пробио на књижевну сцену, до његовог садашњег живота у предграђу Париза. (Peter Handke: Bin im Wald. Kann sein, dass ich mich verspäte..., 2016)

Кроз интервјуе, изјаве и архивске снимке, редитељка Корина Белц приказује живот и мисли овог познатог уметника. Створила је емпатични и инспиративни филм о перцепцији стварности и начину на који се она претвара у уметничко дело, постављајући питања о томе како треба живети.

Овај документарни портрет је сниман више од три године, а премијерно је приказан на Филмском фестивалу у Локарну у августу 2016.

Сценарио за филм такође потписује Корина Белц, а у филму се појављују Петер Хандке, Амина Хандке и Леокадија Хандке.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 10. нов 2019, 09:43) - Siniša Nedićanonymous [нерегистровани]

Kvalitet - kvalitet kulture

Spojiti atributivne kategorije: kulturu i kvalitet je izuzetno teško a Handke je to uspeo u svojoj književnosti i spravom je dobitnik nagrade Nobela. Jer kultura je: sistem društvenih normi, vrednosti, stavova, delanja i ponašanja a kvalitet: atribut, atributivna kategorija, teorija, praksa, filozofija, univerzalna pozitivna vrednost za rješavanje mnogih negativnih odnosa i problema u društvu i savremenom svetu i, zašto ne, višedimenzionalna nauka. Bravo Majstore Handke.