Фудбал - Кв. за ЛЕ: Банантс - Чукарички

Фудбалери Чукаричког гостују код екипе Банантса из Јерменије у реванш мечу првог кола квалификација за Лигу Европе. Утакмица се игра у уторак од 17.00 часова на стадиону Банантса у Јеревану, уз директан пренос на Другом програму РТС-а. Коментатор је Немања Матић.

Чукарички је савладао Банантс из Јерменије пред својим навијачима са убедљивих 3:0, али пролаз у друго коло квалификација за Лигу Европе мораће да потврде добром игром и у престоници Јерменије, Јеревану. Двоструки стрелац на утакници против Банантса за наш тим био је млади 19-годишњи Слободан Тедић, док је један гол постигао и задњи везни Ковач.

На голу Чукаричког у првом сусрету стајао је искусни Немања Белић који није имао много посла, на бековима су били Богосавац лево и Ћирковић десно који су у дефанзиви били непрелазни, док су и у нападу учествовали константно у организацији игре.

Екипа тренера Веселиновића градила је нападе из задње линије где су играли искусни Пушкарић и млади Шапић, док су тежиште игре на противничку половину лако, брзо и тачно преносили неуморни капитен Доцић и Ковач.

На десном крилу истакао се 19-годишњи Видосављевић, који је одлично отварао простор и пробијао по крилу, а имао је и две стопостотне шансе. Његов вршњак у шпицу Слободан Тедић био је најбољи појединац меча са два дата гола, а на левим крилу истакао се и борбени Луковић.

Иза Тедића, кључни фудбалер у завршници напада Чукаричког био је Лука Стојанивић, асистент Тедићу код првог гола Чукаричана на утакмици. Кључни фудбалер у редовима нашег тима у другом полувремену био је суперталентовани резервиста Бирманчевић, који се истакао асистенцијом Ковачу за други гол на утакмици и одличним продорима по левом крилу.

Банантс је потпуно надигран на Бановом брду и савладан са убедљивих 3:0, а резултат је могао бити и убедљивији у корист нашег тима. Ипак, екипа тренера Александра Веселиновића мораће да потрди пласман у друго коло и у Јеревану.

Меч се игра у уторак од 17.00 часова на стадиону Банантса који прима нешто више од 4 000 гледалаца. Директан пренос утакмице је на нашем Другом програму, а коментатор меча је Немања Матић.

број коментара 0 Пошаљи коментар