Српска економија

У другој сезони емисије "Српска економија" бавили смо се актуленим темама као што су дигитализација, катастар, туризам, али смо подстицали и младе предузетнике. Данашња емисија је ретроспектива онога што смо радили у овој години. Издвајамо само део прича којима смо хтели да укажемо да економија и привреда прожимају сваки сегмент друштва и да су неодвојиви део финансијског напретка једне земље.

Подсећамо вас на дигитализацију која сигурно спада у пет најкоришћенијих речи када се говори о развоју Србије. Истраживали смо шта је у тој области Србија преузела, колико се примењују информационе технологије и шта нам је чинити даље да идемо у корак са светом.

Посебну пажњу посветили смо Републичком геодетском заводу, институцији чија је делатност од великог значаја за наш привредни развој. Информисали смо вас о еШалтеру, информационим мапама, порталу геоСрбија на којем се за за годину и по дана нашло око 240 сетова података.

Пратили смо најважније домаће и светске економске догађаје, а од Европе истичемо Беч, јер је управо тај град више пута проглашен за најпожељнију престоницу за живот. Из главног града Аустрије донели смо приче о дигиталној болници, паметном граду, дуалном образовању, метроу који ради пуне четири деценије.

Као привредну грану у успону видели смо туризам који бележи у првој половини ове године за 3,5 одсто више посетилаца у Србији него у истом периоду лане.

У овој као и у претходној сезони посебно место заузели су млади, креативни и храбри људи. Пратили смо њихове прве кораке у бизнису, а они су нам говорили о својим идејама, проблемима на које наилазе, али и успесима које су постигли у послу који воле.

Уредница емисије: Данка Милошевић

број коментара 0 Пошаљи коментар