Грозд

Високе температуре и обилне падавине могу нанети велику штету виновој лози. Зато су веома важни савети стручњака и препоруке како заштитним средствима помоћи винограду.

У сто првој емисији водимо вас и на "Фестивал вина - МослаВина" и на веома стрме падине на којима се налазе виногради пољопривредне задруге "Бол" на острву Брач.

Наши винари и виноградари могли су у Крагујевцу на сајму Еновитис, да виде савремене виноградарске машине и опрему и да разговарају са водећим произвођачима из Француске и Италије.

Београдски сајам вина постаје све важнија станица у европским винарским календарима. Ми смо тамо срели власнике варшавског винског сајма који су добри познаваоци прилика у нашем виноградарству, желели би да виде наша вина у већем обиму на њиховом фестивалу, али и у маркетима.

Занимљиве приче стигле су нам и из мађарског региона Токај и из Француске где су почели да праве вино налик оном из серијала "Игре престола".

Уредник емисије: Душан Величковић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Грозд Грозд

Аутор:
РТС

Серијал „Грозд" представља својеврсну разгледницу наших винограда и подрума, породичне традиције, туристичких и културних потенцијала. [ детаљније ]