Студио знања: Мисли

Отац Тадеј је рекао да је мисао снага и моћ, Платон да је размишљање разговор душе са самом собом, а неуролог Шварц да количина пажње усмерена на мисли може да направи промене у нашем мозгу. Пратите Студио знања, ове недеље тема су нам мисли.

"Најтише речи доносе буру. Мисли које долазе нечујног корака, управљају светом", рекао је Фридрих Ниче. Да ли су позитивне мисли довољне да нам и живот буде такав, или постоје други начини да се изборимо са опсесивним или лошим мислима, питања су на која тражимо одговоре у овонедељном Студију знања. Имамо и сјајне госте - презвитер Оливер Суботић, који је докторирао социологију на Филозофском факултету, филозоф др Игор Цвејић са Института за филозофију и друштвену теорију и Марјана Бркић из Центра за промоцију науке, докторанд из области неуробиологије на Биолошком факултету и на Универзитету у Генту.

Знамо да човек често постаје оно што мисли, а како да од поплаве мисли одаберемо оно што нам је најближе срцу, уведемо мисли у здраве токове и постанемо оно што желимо - најбоља верзија себе, откриће нам психијатар и психотерапеут Александар Мисојчић.

То је када говоримо о човеку, а када разматрамо друштво, чини се да медији представљају мисао друштва. Како они утичу на социјално биће, објасниће нам професор уметности др Амра Латифић са Факултета за медије и комуникације.

Размишљали смо како да најбоље илуструјемо ову тему и смислили - кроз спорт, тренинге личног развоја и достигнућа роботике. Стручњаци за то ће се смењивати на нашој сцени, зато нас помно пратите. Увек се трудимо да мисли преточимо у дела, а гости који нам седе у публици имају златне руке и показаће како они успевају да мисли претворе у слике. То су полазници школе сликања "Артино".

Покушаћемо да одгонетнемо која је снага мисли и како да управљамо њима и поправимо свој живот. Зато нас је и инспирисала сјајна порука Хенрија Форда: "Мислите ли да можете - или мислите да не можете - у праву сте!"

Аутор и уредник серијала Студио знања: Зоран Живковић

Уредник и водитељ емисије: Винка Мариновић

Ководитељ: Ивана Миленковић

Редитељ: Дарко Камарит

број коментара 0 Пошаљи коментар