Студио знања: Трајање

Искусни уредници у Радио-телевизији Србије имају правило - није важна прва већ 101. емисија - када урадите 101. то је сигуран знак да овладавате професијом. Управо зато, нашу прославу јубилеја настављамо и ове недеље, обећавамо занимљиве госте, теме и, наравно, свечану атмосферу.


101. емисија је самој себи одредила тему - трајање. Зато вас позивамо да нам се придружите да заједно са нашим гостима откријемо како се траје на медијском небу, али и у било којој другој професији, шта су предиспозиције за успех, како истрајати у квалитету и вредностима, на који начин кроз процес еволуције опстају различите биљне и животињске врсте и још много других занимљивости које одређују и потврђују феномен трајања.

Када смо размишљали кога прво да позовемо у емисију која се бави овом темом - нисмо имали дилему. Са нама је неко чија је каријера почела још давне 1938. године - глумац Власта Велисављевић. Уз њега ту су и социолог културе професор Ратко Божовић, психолог и психотерапеут др Кристина Брајовић Цар; редитељ и сценариста, проф. др Станко Црнобрња; др Јелена Васиљевић из Института за филозофију и друштвену теорију; проф. др Амром Латифић; Владимир Вељић из Института за физику; професорке Љиљана и Гордана Томовић са Биолошког факултета; др Драгана Илић са Матемаричког факултета; др Драган Алексендрић са Машинског факултета и многи други гости.

Нашу тему илустроваћемо и кроз тајне музике. У томе ће нам помоћи Сашка Јанкс и Даниел Богдановић и гудачки квартет Wonder Strings.

Ово је уједно и последња емисија треће сезоне серијала "Студио знања". Хвала вам што нас пратите, у новој сезони чекамо вас са новим гостима, темама и ентузијазмом.

Аутор и уредник серијала "Студио знања": Зоран Живковић
Уредници емисије: Зоран Живковић, Ивана Миленковић, Винка Мариновић
Водитељи емисије: Винка Мариновић, Ивана Миленковић
Редитељ: Дарко Камарит

број коментара 0 Пошаљи коментар