Културни центар

Прошло је пола века од београдске премијере култног бродвејског мјузикла Коса. Она није само једна од урбаних легенди, већ чињеница која је променила дух Београда, статус Београда на мапи Југославије, изменила је статус Југославије на мапи комунистичких земаља, али и на светској мапи. О њој се и даље говори, јер питање грађанских и уметничких слобода је трајно актуелно.

Јубилеј Косе средишња је тема вечерашњег Културног центра, о чему говоре Југослав Влаховић, илустратор и карикатуриста, Магдалена Зрњевић, студенткиња Факултета драмских уметности, затим, глумци Бранко Милићевић и Иван Јевтовић, и преводилац Лазар Шећеровић.

У емисији ће бити речи о 58. Венецијанском бијеналу визуелених уметности, новој књизи Драгана Великића "Адреса", о оживљавању Дизнијевих анимираних класика, о аналитчкој студији Павла Левија "Цимање слике", о драмама Горана Миленковића, о ријечкој групи Параф која је покренула панк револуцију у Југославији, о изложби Драгана Илића у Музеју савремене уметности у Београду. Рубрика Јубилеј посвећена је стогодишњици Баухауса. Гост танке линије је римски визуелни уметник Алфредо Пири.

Гост недеље је писац Владимир Пиштало.

Главни и одговорни уредник Културно-уметничког програма: Небојша Брадић
Одговорни уредник Редакције за културу и уметности и уредник емисије: Данијела Пурешевић
Креативни директор: Борис Миљковић
Аутори рубрика: Ана Тасић, Александар С. Јанковић, Александар Жикић, Предраг Петровић, Христина Василијевић, Јасмина Мијић, Јелена Виденовић
Водитељ: Жељко Максимовић
Монтажер: Горан Мијић
Редитељ: Иван Буквић

број коментара 0 Пошаљи коментар