Еду глобал

У доба убразаног технолошког развоја веома је важно да млади овладају вештинама које ће им омогућити да се на прави начин прилагоде новим захтевима тржишта рада.

Потребно је све више инжењера који имају висок ниво теоријских знања и применљивих вештина. Пратили смо Прву Технолошку студију случаја коју су организовали студенти Технолошко-металуршког факултета у Београду заједно са професорима а уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Представљамо резултате анкете на тему "Зашто треба да штитимо природу" коју је спровео Завод за заштиту природе Србије. У такозваним Црвеним књигама објављују се научни подаци о угроженим врстама. Сазнајемо шта је забележено у Црвеној књизи о птицама у Србији.

Светска здравстевена организација издала је нове смернице које се односе на физичку активност и потребну дужину сна деце млађе од 5 година. Деца млађа од 5 година треба мање времена да проводе у седећем положају, у колицима и столицама а посебно испред екрана. За здраво одрастање, њима је потребан квалитетан сан али и много више квалитетне игре.

Физичка активност нам је свима потребна као и боравак у природи. Фризби голф, рекреативни спорт у природи, почео је да се игра и у Србији.

Уредник серијала: Јелена Радовић Јовановић

број коментара 0 Пошаљи коментар