Српска економија

Воћарство, сточарство, виноградарство, рибарство вековима су били извор прихода становништва на Косову и Метохији. Срби који и данас тамо живе, махом су у сеоским срединама и баве се пољопривредом. Потребна им је подршка државе. На који начин им помаже Канцеларија за Косово и Метохију, питали смо др Зорана Бојовића, заменика директора Kанцеларије задуженог за привреду, пољопривреду и рурални развој.

У свету је веома популарно групно финансирање (краудфандинг) као алтернативни начин инвестирања, данас доступан и обичним грађанима. У Србији за сада постоје само краудфандинг платформе за донирање новца у хуманитарне сврхе, а највећи проблем представљају пореска регулатива и недостатак едуакције. О томе смо разговарали са нашим стручњацима, као и Кристин Фридрих, председницом Европске краудфандинг асоцијације.

Проверавамо шта има ново на порталу геоСрбија на којем се тренутно налази 225 сетова података. Тај портал бележи све већи број корисника. За прва три месеца ове године било их је 300.000 и милион улазака на портал.

Представљамо и једног француског произвођача вина који је изабрао да Београд буде први град у оквиру светске турнеје те француске винарије у чијим винима је некада уживао и сам Наполеон.

Уредница емисије: Данка Милошевић 

број коментара 0 Пошаљи коментар