Коридори

У овонедељном издању емисије о саобраћају и стратегији развоја "Коридори" гледаоци ће моћи да виде како изгледа јужни крак Коридора 10 кроз Грделичку клисуру. Најављено је да ће до краја овог месеца у грађевинском смислу Коридор 10 бити завршен. Први аутомобили овом трасом на путу ка Грчкој требало би да прођу пре летње туристичке сезоне.

Имаћете прилику да видите и како су текли радови на постављању првог од три дела челичне конструкције моста преко реке Саве код Остружнице, који је саставни део обилазнице око Београда, односно међународног путног Коридора 10.

Израдња прве брзе пруге у Србији је у току. На делу трасе између Београда и Новог Сада, у месту Чортановци у току је изградња вијадукта и тунела. Реч је о јединственим објектима железничке инфраструктуре у нашој земљи, како по својим карактеристикама тако и величини.

Београд је ове седмице домаћин највећег сајамског догађаја у грађевинској индустрији у региону Југоисточне Европе. Сазнаћете шта ће бити представљено на 45. Међународном сајму грађевинарства, који се ове године одржава под слоганом "Будућност градимо сада".

Уредник емисије "Коридори": Горан Маслар

број коментара 0 Пошаљи коментар
Коридори Коридори

Аутор:
Горан Маслар

Емисија о саобраћају и стратегији развоја "Коридори" сваког другог уторка у месецу у термину од 18.30 на програму РТС 2 упознаје нас са актуелним радовима који се обављају на изградњи саобраћајне инфраструктуре у нашој земљи. [ детаљније ]