Магазин Србије на вези

Према истраживањима спортских стручњака у свету, успешност у спорту сваког појединца све је више везана и за високо образовање спортиста. Факултет за спорт и физичку културу ДИФ у Београду спреман је да прими, како овдашње студенте, тако и странце и студенте из дијаспоре, о чему ће говорити проф. Горан Касум, наш познати и светски признати рвач.

О могућностима студирања и начину рада, говориће и студенти, из дијаспоре Божица Стефановић, која је на студије дошла из Африке, из Боцване, са врло скромним познавањем српског језика, да би, у року, дипломирала на овом, изузетно захтевном, факултету. Настава је прилагођена и професионалним спортистима.

Светска првакиња у кик боксу Теодора Манић, поред редовних тренинга и обавеза, постиже све на студијама, и добар је пример да активан спорт и студије могу заједно.

О значају српске спортске дијаспоре и размене и сарадње са матицом али и земљама пријема, говориће Срећко Симић, координатор фудбалских ветерана Партизана, који ће на позив спортских колега ускоро одмерити снаге у Немачкој.

Меморијални турнир РТС Играј за 16 од ове године, фудбалско умеће прошириће и на категорију "петлића", а гости у студију биће млади таленти ФК "Тријумф" из Сремчице.

Са Србијом на вези биће и Срби из Аустрије, чије смо активности забележили у Бечу и Обервалтерсдорфу, у Доњој Аустрији.

Музичка подршка у студију биће састав Гарави Сокак и пијанисткиња Далида Грмуша.
Уредник и водитељ Јелена Ђорђевић Поповић
Музички уредник Бранка Лолић
Редитељ Драгица Гачић

број коментара 0 Пошаљи коментар