Магазин Србије на вези

Двадесет година после

Шта ни после 20 година од Нато бомбардовања Србије, (тадашње  СРЈ), не можемо да опростимо светским моћницима?

Од бомби, теже су нам падале неистине које су против Срба пласирали светски медији. Један од њих који је знао да чињеницама оповргне сваку пласирану лаж и да га свет добро разуме, је Михајло Миша Гавриловић из Лондона, чији су наступи на BBC, CNN, SKY и осталим најутицајнијим медијима у свету, били веома запажени. Он је гост емисије Магазин Србија на вези, и  Београда, свог родног града, 20 година после своје велике медијске борбе за истину, у његовој другој домовини, Великој Британији. Заједно ћемо се сетити свега што не можемо и не смемо да заборавимо, а гледајући напред говорити о ономе што
нам ваља чинити у будућности.

Српски исељеници широм света, сећају се овог марта, колико су бринули за своје најмилије у домовини, док су бомбе падале на недужне цивиле, свакодневно протестовали у земљама где су живели и слали помоћ свом народу. Парастос жртвама рата служен је 24. марта широм света. Из Торонта, репортажу са скупова посвећених помену жртвама НАТО агресије из 1999. године, шаље нам Бранка Дикановић Трбојевић.

РТС ће 2. априла организовати још један "Телетон", национални хуманитарни контакт шоу програм, у којем ће моћи да учествују и наши људи широм света. Гост емисије је Тања Шикић, ПР пројекта.

Ауторски пројекат редитеља Мише Радивојевића, серија "Жмурке", од недеље, 31.марта приказује се на првом програму РТС-а од 21сат. Иако обрађује период непосредно по завршетку другог светског рата и прати судбину деце победника и поражених, она је везана и за живот деце
савременог света... Гост емисије, протагониста једне од главних улога, глумац Андреј Пиповић.

Музички гости емисије, Раде Радивојевић и Маја Оџаклијевска, као и Миливој Леми Мрдаковић и Музички састав "Ступови" који ће представити песму и спот "Мали анђео", посвећену жртвама бомбардовања СРЈ.

Уредник Сузана Гвозденовић Пузовић

Редитељ Драгица Гачић

број коментара 0 Пошаљи коментар