Српска економија

Европа предњачи у спровођењу политике одрживог развоја у чему Србија настоји да је прати, прилагођавајући се стандардима Европске уније. До краја године, према речима министра Горана Тривана требало би да буде усвојена преговарачка позиција за Поглавље 27 које се тиче животне средине.

Споразум о слободној трговини - ЦЕФТА оптерећен је бесцаринским баријерама и неким другим проблемима који, између осталог утичу и на наш регион. Управо регионална економска зона је приоритет економске политике према овим просторима, каже за "Српску економију" Горан Свилановић из Савета за региналну сарадњу.

Србија и Шведска су дугогодишњи парнери, а то показује и пословање више од 180 мешовитих шведско-српких предузећа. Шта је то што шведске фирме привлачи у Србији и које то предности имамо у односу на друге земље у окружењу, питали смо шведског амбасадора Јана Лундина.

Представљамо вам и тржиште некретнина у Србији. Највише се продају станови, а у прошлој години порасла је и цена квадрата. О томе смо разговарали са Јованом Божиновом, из Републичког геодетског завода.

Уредница емисије: Данка Милошевић

број коментара 0 Пошаљи коментар