Бунт

И ове недеље у Бунту вам доносимо занимљиве приче и новитете са домаће рок сцене.

Београдски састав Belgrade Funk Combo концертом у клубу Строги Центар су промовисали свој први истоимени албум. Искористили смо ту прилику да их посетимо и разговарамо о новом издању.

Недавно је из штампе изашла књига посвећена чачанској групи Дечаци са Мораве, која је постојала '60-их година прошлог века и кроз коју су прошли неки од најистакнутијих рок музичара из Србије. Промоција књиге ће бити одржана у априлу у Музеју Југославије, а више о томе ћете сазнати од приређивача књиге Зорана Бранковића, који је био наш гост.

Очекује нас узбудљива концертна недеља. Уметничка четврт у Цетињској 15, током трајања Контакта, од 20. до 23. марта и ове године ће бити центар региона, када је реч о музичкој индустији и рок сцени. Током дана ће се одржавати радионице, конференције, панели и дискусије, доћ ће се у вечерњим сатима програм Контакта наставити са концертима у многобројним клубовима у Цетињској, као и у Хали спортова. Бунт Рок Фестивал и ове године ће имати презентацију у оквиру Контакта, 22. марта у 17 часова у клубу Спрат. Победници претходних издања фестивала Дингоспо Дали, Вива Вопс и Sergio Lounge, том приликом ће наступити у акустичној варијанти.

Београдски клуб Drugstore покреће нову серију концерата посвећених амбијенталној музици. Први у низу је концерт Абула Могарда 28. марта, који ће наступити заједно са визуелном уметницом Марјом де Санктис. Поред њега, као подршка ће наступити још и београдски састав Тапан и Zhe Pechorin.

Представљамо вам и млади београдски бенд са Врачара - Газорпазорп. Они су недавно објавили први спот за песму "Један кратак дијалог".

Кроз избор омиљених спотова, филмова, бендова и књига, у овонедељном издању Бунт Ретроактив, мало боље ћете упознати Зорана Стефанова - фронтмена панчевачког састава Исказ. Зоран ће имати и посебну улогу на 5. Бунт Рок Фестивалу, који ће почети са емитовањем 10. априла на РТС 2.

И даље бирамо Хит марта на Топ Листи Бунт. Гласање се обавља на фејсбук групи "БУНТ_РТС - ТОП Листа Бунт". Сазнаћете какво је тренутно стање на листи и који су нови предлози.

Ауторка емисије: Бранка Главоњић
Новинари: Стефан Јовчић, Катарина Вујовић
Редитељ: Јован Бачкуља

број коментара 0 Пошаљи коментар