Трезор

Уочи 15. Путујућег фестивала документарног филма "Младенци"

Да се не заборави - Путујућег фестивал документарног филма "Младенци", петнаести по реду, почиње 22. марта у Крупњу и траје четири дана, путујући у околна места, приказује 13 документарних филмова из породичне продукције Добривоја и Добриле Пантелић. То су приче о животу и обичајима људи у Рађевини, Јадру, Подгорини и Подрињу. Фестивал почиње у Центру за културу "Вук Караџић" у Лозници, а затим путује у Народну библиотеку у Осечину, у Библиотеку "17. септембар" у Мали Зворник и завршава у Дому културе у Крупњу. Улаз је слободан. "Трезор" ће приказати неколико филмова из раније продукције Пантелића који су такође некада приказани на њиховом јединственом  путујућем фестивалу, под слоганом "Да се прошлост не заборави - да будућност памти".

Познанство са брачним паром Пантелић датира од априла 2009, а "Трезор" је до сада емитовао више од 25 њихових филмова из две серије: "Обичаји Рађевине" и "Разговори покрај пута".

Прича о магарцу - Снимљено у етно селу Троношки вајати у близини манастира Троноше. Казивач у филму је Драгослав Лукић, власник етно села. Магарац је света животиња и помиње се у Библији 174 пута...
- Снимано новембра 2017

Најстарији храст -  Прича о најстаријем храсту у Рађевини у селу Костајник код Крупња у Радјевини. Казивачи у филму су Пантелија Јанковић, власник храста и Раденко Илић шумарски техничар.
- Снимано јануара 2018

Обување волова - Снимљено у селу Постење општина Љубовија у Азбуковици. Прича о Миловану Јовановићу последњем и једином поткивачу волова у том крају.
- Снимано новембра 2017

Повратак на село - Ово је прича о двоје младих људи који су после седам година живота и рада у Београду напустили сигуран посао и вратили се у своје родно село Томањ у Рађевини и на пранђедовском огњишту са своје троје мале деце започели нов зивот.
- Снимано 2018
- Заједничка реализација свих филмова: Монтазер Милан Пантелић, асистенти режије Дијана и Тања Пантелић; сценаристи, сниматељи и редитељи Добривоје и Добрила Пантелић. Филмска Продукција ТРИ-Д, Доња Брезовица

број коментара 0 Пошаљи коментар