Српска економија

НАЛЕД је у фебруару одржао годишњу конференцију о економским реформама на којој је представљена "Сива књига" за 2019. годину. За две деценије њеног публиковања наша министарства и друге институције су у потпуности или делимично прихватили 101 од укупно 210 препорука привредне и стручне јавности.

О унапређивању услова пословања и поједностављивању бирократских процедура говорила је председница Владе Србије Ана Брнабић, а у име НАЛЕДА Дејан Ђокић. Проглашен је и реформатор године.

Влада Шведске издвојила је два милиона евра за унапређење пословне климе у Србији. Реч је о инвестиционим мапама које би требало да допринесу повећању домаћих и страних инвестиција. Циљ је да се побољшају резултати у области економије, да се смањи незапосленост и сиромаштво, каже шведски амбасадор у Србији Јан Лундин.

"Српска економија" била је на додели сертификата полазницама обуке ручног ткања, нецања и веза које долазе из девет градова и општина у Србији. Питали смо их откуд интересовање за неке традиционалне технике и вештине као и какви су им планови.

Директор Београдске берзе Синиша Крнета одговара на наша питања у рубрици "Три питања за привреднике".

Уредница емисије: Данка Милошевић

број коментара 0 Пошаљи коментар