Драмски понедељак: Милан Дар

Велики српски глумци: Данило Бата Стојковић

Други наслов у оквиру "Драмског понедељка" у фебруару који припада циклусу "Велики српски глумци: Данило Бата Стојковић", је телевизијски филм "Милан Дар" из 1987. године. Филм емитујемо 11. фебруара на програму РТС 2 са почетком од 21.30 часова, а снимљен је по сценарију Вељка Радовића и у режији Здравка Шотре.

Ова драма говори о неколицини виђених људи из историје српске културе и уметности. Милан Савић, познати новосадски лекар и књижевник са почетка двадесетог века, осећа личну обавезу да "збрине" и лиши егзистенцијалних обавеза своје пријатеље. То су, пре свих, Симо Матавуљ, књижевник и Јован Цвијић, научник. Савић сматра да ће богатом женидбом ови истакнуту ствараоци моћи да се реше брига око даљег рада, па запоставља своје послове како би младог Јована Цвијића упознао са богатом девојком, а Симу Матавуља са угледном удовицом...

Улоге тумаче: Данило Бата Стојковић, Петар Краљ, Ирфан Менсур, Стојан Дечермић, Вера Чукић, Мира Бањац, Оливера Јежина, Драгомир Чумић, Душица Жегарац, Мића Томић, Тања Пујин, Гала Виденовић, Бранимир Брстина, Милутин Караџић, Горјана Јањић, Богољуб Динић и Александра Николић.

Уредник циклуса: Марко Новаковић
Режија: Здравко Шотра
Сценарио: Вељко Радовић
Директор фотографије: Бранислав Кузмановић
Сценограф: Дагмар Стојановић
Костимограф: Мира Чохаџић
Композитор: Душан Каруовић
Монтажер: Петар Путниковић

број коментара 0 Пошаљи коментар