Клан

Најгледанији аргентински филм свих времена доноси истиниту причу о породици Пучио. Радња се дешава у Аргентини почетком 80-тих година. (El Clan, 2015)

Иза фасаде типичне богате породице крије се изопачени клан коме је киднаповање начин живота.Почели су користећи методе диктаторске војне хунте за ликвидацију противника и наставили после свргавања хунте, приватизовали убиства и претворили у бизнис.

Глава породице Пучио, Аркимедес, управља и планира операције. Најмлађи син Алехандро, звезда рагбија у националном тиму, попушта пред очевим жељама и идентификује потенцијалне кандидате за киднаповање. Његова популарност га штити од сваке сумње. Више или мање сви чланови породице су саучесници у злоделима и уживају добробит од изнуђених откупнина које плаћају породице отетих. Али клан никада не извршава свој део нагодбе...

Филм је портрет аргентинског друштва 80-тих година прошлог века, али се обрачунава и са данашњим друштвом у коме влада двоструки морал и лицемерје. Када су стварни злочинци раскринкани, људи су говорили да су вероватно невини, јер људи њиховог друштвеног статуса не чине такве злочине.

Улоге: Гиљермо Франћела, Пиетр Ланцани, Лили Попович, Стефанија Коесл...

Режија: Пабло Траперо

број коментара 0 Пошаљи коментар