Тенис - Дејвис куп: Узбекистан - Србија

Скоро 120 година од оснивања, Дејвис куп улази у ново поглавље. Престижно такмичење ће у години пред нама имати другачији формат од оног на који смо навикли, а у коликој мери ће то унапредити борбу за чувену "салатару", или ће ефекат бити потпуно супротан очекивањима, то ћемо тек видети.

Прва разлика је у томе што ће се мечеви првог кола играти у два уместо у три дана. Друга је дужина мечева. За разлику од досадашње праксе, сваки појединачни дуел ће се играти у два добијена сета. Победници дуела првог кола обезбеђују пласман на завршни турнир, који ће се играти у новембру у Мадриду и на којем ће учествовати 18 репрезентација. Шест тимова је већ обезбедило пласман на завршницу (прошлогодишњи полуфиналисти и две екипе са специјалном позивницом). Остали, укључујући и Србију, за место у Мадриду морају да се изборе на терену.

Наш тим, без Новака Ђоковића, има незгодан, али не и нерешив задатак. У Ташкенту, главном граду Узбекистана, момци које је изабрао Ненад Зимоњић покушаће да оправдају улогу фаворита против домаће селекције. Денис Истомин је, ван конкуренције, најзвучније име међу узбекистанским тенисерима. Својевремено 33. тенисер света, тренутно је на 105. позицији АТП листе, али је довољно искусан да може донети поене свом тиму. Остали су сви иза 350. места на светској ранг листи и са њима би наши тенисери, без обзира на то ко изађе на терен, морали да обезбеде бодове потребне за победу и пласман у Мадрид. Коме год да Зимоњић укаже шансу (Лајовић, Крајиновић, Ђере, Милојевић и Троицки), нема никакве сумње да ће учинити све што је у његовој моћи да обрадује навијаче.

И у петак и у суботу мечеви почињу у 9.00 часова. Првог дана су на програму два сингла, а другог најпре дубл па два сингла. Преноси су на Другом програму РТС-а.

број коментара 0 Пошаљи коментар