Свет будућности: Будућност летења

Захваљујући одважности данашњих научника, изгледа да ће живот у будућности бити знатно другачији. Како ћемо изгледати, где ћемо живети, шта ћемо учити и радити и како ћемо стизати на посао... Кроз серијал "Свет будућности" представљена су достигнућа науке чија примена још увек делује да је далеко од нас.

Ваздушни саобраћај постоји више од сто година и многи сматрају да је прилично застарео. Али данас се јављају нове идеје и технологије које користе ваздушни простор на потпуно нов начин и указују на будућност приватног, луксузнијег, а пре свега забавнијег летења.

Тркање ракета ће можда постати ваш омиљени спорт, али право узбуђење изазива чињеница да бисте могли да поседујете сопствени авион. Тада нећете морати да путујете до аеродрома, полетаћете из сопственог дворишта.

Шта би било када би авиони сами управљали летом? Не би било потребно да постоје високотехнолошки торњеви и контрола лета. То би захтевало уградњу вештачке интелигенције, побољшавање навигационих и система за праћење времена, као и савременију опрему за комуникацију.

У будућности моћи ћемо да пилотирамо сопственим авионом дуж небеског аутопута, да крстаримо у луксузним ваздушним крузерима... Уживаћемо у брзини и узбуђењима које доносе спортско летење и ракетни тркачи. Авиони ће мењати облик, неће бити саобраћајних гужви, и одлетећемо ван границе планете Земље.

"Свет будућности - Будућност летења", на програму је у уторак, 18. децембра око 22 на РТС 2.

Уредник Марија Стевановић

број коментара 0 Пошаљи коментар