Милован Ђилас

Прва епизода: Ђилас и они

Прва од десет епизода серије Милован Ђилас бави се феноменом заборава и потискивања личности и дела Милована Ђиласа из колективног сећања. О Ђиласу говоре његови пријатељи и познаници као и историчари. Неки од саговорника сведеоче да нису веровали да је он заиста постојао односно да постоји. Прва, уводна епизода је замишљена као експозиција и најава наредних које се баве фазама у Ђиласовом животу и контроверзама око дела и личности М. Ђиласа. Учесници говоре о првом сусрету са Ђиласом и својим утисцима.

У серији су коришћени архивски материјали РТС-а и материјали, фотографије, факсимили докумената и др. из личне архиве Милована и Алексе Ђиласа, Матије Бећковића и других.

Учесници: Матија Бећковић, Вида Огњеновић, Небојша Дамјановић, историчар (Ђиласов рођак), Никола Баровић, адвокат (син Јована Баровића, адвоката који је бранио Ђиласа), Милан Ристовић, историчар, Бећир Вуковић, књижевник, Црна Гора, из села из којег потиче и Ђилас, Иво Голдштајн, историчар и дипломата, Загреб, Мате Мештровић, историчар, САД, Загреб, познаник Ђиласов, Брано Мандић, књижевник, Подгорица, Ратко Божовић, социолог.

аутор: Ненад Милошевић
монтажа и музика: Бојан Перишић

број коментара 2 Пошаљи коментар
(недеља, 23. дец 2018, 17:53) - Petar [нерегистровани]

Link

I mene zanima da li postoji link ili snimak na youtube povodom ovog serijala?

(петак, 21. дец 2018, 10:12) - Milan [нерегистровани]

Pitanje

Da li mogu pogledati online emisiju, da li postoji link. Na zalost, propustio sam emisiju sinoc. Pozdrv