Вавилон

Јунску емисију Вавилона отвара прилог посвећен Олги Токарчук, пољској књижевници која је ове године нова добитница Букера. О њој и њеном стваралаштву говори преводилац Милица Маркић која ју је и увела у нашу књижевност преводећи њене књиге за ИК Паидеју, а у емисији ће бити забележено и укључење посредством линка саме Олгe Токарчук.

У овој емисији представљамо и два писца млађе генерације, песника Бојана Савића Остојића са којим разговарамо о његовом новом, експерименталном роману Пункт и прозаисту Ота Олтвањија који открива каква је разлика између магије и мистерије у његовој новој збирци приповедака Приче магије и мистерије.

Мала издавачка кућа ИПЦ медиа, одлучила се на веома амбициозан пројекат, објављивање обимног романа, Пустоловине и недаће Макрола осматрача, нама до сада непознатог али веома награђиваног латиноамеричког класика, Алвара Мутиса. О Мутису и о роману говоре преводилац Драгана Бајић и уредник Александар Божић.

Поезију овога пута чита Бранислав Живановић, чија се збирка Сидро нашла у најужем избору за награду Бранко Миљковић.

У Вавилону ће још бити речи и о Фестивалу фантастичне књижевности, Арт анима и о студији Димитрија Тасића, Дно и сјај, посвећеној поезији Душана Матићa.

У сећање на недавно преминулог Војислава В. Јовановића, говори Марјан Чакаревић.

Осмишљава и уређује: Јасмина Врбавац
Режија: Марко Шотра.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Вавилон Вавилон

Аутор:
Јасмина Врбавац

Вавилон је елитна месечна емисија о савременој књижевности коју је 2001 године осмислила Јасмина Врбавац и уређује је у оквиру Редакције за културу. [ детаљније ]