Културни центар

У комуникационом ланцу између уметничког дела и јавног простора веома је важан начин на који се оно обраћа публици.

За доживљај филма, представе или концерта, велики значај има квалитет сцене, пројекционе или концертне сале, квалитет инструмената извођача, озвучење, светло, сценографија. За дела визуелне уметности значајан је простор где се она излажу, као и начин поставке. За књигу је важно како је илустрована и опремљена, квалитет хартије, дизајн корица. Важан је начин на који се културни догађаји оглашавају, и још много тога. У вечерашњем Културном центру фокус је на "паковању уметничких производа", превасходно, улози графичког обликовања у њиховом јавном животу.

О овој теми говоре: илустратор и аниматор, проф. Растко Ћирић, главни уредник издавачке куће Клио, Зоран Хамовић, графички дизајнери: проф. Борут Вилд, проф. Славица Драгосавац, Дејан Мандић, Вјеко Сумић, Душан Шевић, Бранко Ђукановић, музичар и дизајнер Дејан Вучетић Вуча, Људмила Стратимировић, уметнички директор КЦ Град, Славољуб Станковић, писац, новинар и музичар Игор Бракус, нотограф Слободан Варсаковић.

У Културном центру биће обележен јубилеј стогодишњице од рођења Џона Кенедија, биће речи о феномену Тарнерове награде, док ће хрватски филозоф и теоретичар културе Борис Буден изложити позитивне и негативне утиске о регионалној култури.

Главни и одговорни уредник Културно-уметничког програма: Небојша Брадић

Креативни директор: Борис Миљковић
Уредник серијала и емисије: Данијела Пурешевић
Редитељ: Иван Буквић
Монтажери: Горан Мијић

број коментара 0 Пошаљи коментар