Дозволите...

Оклопна жандармерија, Спомен соба Специјалне бригаде и дневник једног граничара у најновијем издању емисије "Дозволите..."

Видећете вежбу оклопних снага Жандармерије Србије на тему разбијања терористичке групе. У вежби су учествовали припадници Жандармерије са најновијим оклопним возилима типа БОВ и "Лазар 2", као савременим пешадијским наоружањем и минобацачима, а у тактици вежбе коришћена су искуства из противтерористичких акција из више земаља света.

У наставку серијала о Спомен собама јединица Војске Србије, погледајте причу о Специјалној бригади. Јединица која је настала пре 10 година, спајањем 72. специјалне и 63. падобранске бригаде, као и делова противтерористичког одреда "Кобре" и 82. поморског центра из Кумбора, има богату и бурну историју. Видећете наоружање и опрему, фотографије, као и ратне трофеје.

Војске се због мигрантске кризе вратила на границе, а ми вам доносимо причу о једном од најбољих граничара некадашње војске, Шефку Башићу, заставнику у пензији. Шефко говори о најлепшим деловима своје војне каријере, као и наградама које су он и његова гранична јединица добијали.

Сазнајте и новости из Министарства одбране и Војске Србије.

Емисију можете пратити и на Фејсбуку, Твитеру и Јутјубу.

број коментара 0 Пошаљи коментар