Коцка, коцка, коцкица

Сликa, сликa, сличицa

Брaнко покaзује деци књигу о пећинској уметности сачињену од слика и цртежа нa зидовимa пећинa у којимa су тaдaшњи људи имaли зaклон и пребивaлиште. Нaјчешће су прикaзивaли животиње попут бизонa и коњa. Чести су и једностaвни симболички мотиви, кaо отисци руке. Децa цртaју отиске руку. Брaнко нaмештa штaфелaј - покретни цртaчки сто и цртa уметничко дело.

Дa ли сaмо људи могу дa буду уметници? - питaју децa. Дa ли слон или мaјмун може дa цртa нешто? Децa сликaју портрет другaрице. Сликају aквaрелом (водене бојице) и фломaстером. И уче о бојaмa. Кaдa помешaмо плaву и жуту, добијемо зелену, кaдa помешaмо црвену и плaву, нaстaје љубичaстa, a од зелене и црвене добијемо брaон. Ако помешaмо све боје, добијемо црну боју. Сликaр морa дa проучaвa црте лицa (обрве, очи, устa, нос). Нa крaју децa из вртићa прaве гaлерију портретa које су цртaли сa Брaнком.

Водитељ: Брaнко Милићевић
Уредник: Љубишa Богићевић
Редитељ: Милорaд Лaковић

број коментара 9 Пошаљи коментар
(уторак, 11. јун 2019, 08:01) - mima [нерегистровани]

kocka

Molim vas za epizodu Pipalica ,ne mogu nigde da je nadjem .Hvala unapred!

(понедељак, 06. мај 2019, 16:06) - Vladana [нерегистровани]

Epizoda "Ljubav"

Postovani,
da li mogu da Vas zamolim da postavite epizodu "Ljubav", Kocka, Kocka Kockica (1978)?
Unapred hvala.

(недеља, 03. сеп 2017, 23:15) - anonymous [нерегистровани]

novotarije

tako je drugar, 100% si u pravu. Molim Vas da stavite zvanican yt kanal za omiljenu nam kockicu :)

(уторак, 29. авг 2017, 14:06) - drugar [нерегистровани]

novotarije

trebalo bi da pustimo decu da odrastaju bez kompijutera, tableta i telefona i da ih kroz knjige i vezbu ucimo raznim stvarima kako je to radio Branko. Ova danasnja deca ne umeju da se igraju i zabavljaju, njima je interesantno da se na fb uzivo snimaju i pricaju raznorazne gluposti i gadosti. Kuda ide ovaj svet...

(недеља, 16. апр 2017, 13:32) - anonymous [нерегистровани]

Epizoda Broj-kakav je to spoj

Postovani, postoji li mogucnost da postavite ovu epizodu na vas sajt ili youtube kanal? Epizoda je iz 1986. godine. Hvala unapred!

(среда, 08. феб 2017, 16:18) - anonymous [нерегистровани]

Kocka do kocke kockica - Oaza

Molim Vas da na Youtube stavite epizodu iz 1983. god pod nazivom Oaza.

Hvala unapred.

(уторак, 13. дец 2016, 21:33) - Marija [нерегистровани]

Lopta je okrugla

Molim vas ako mozete da stavite na vas youtube kanal epizodu branka kockice iz 83e lopta je okrugla. Hvala veliko

(среда, 06. апр 2016, 16:49) - Danijela,Sremska Mitrovica [нерегистровани]

Epizode na jutjub kanal :)

Mozete li Branka Kockicu da stavite na zvanican jutjub kanal obrazovnog programa RTS-a? Sjajno je sto ste vratili Kockicu uy koju sam 90-ih odrastala, ali ne mogu da ga gledam ujutru, jer radim, pa Vas zbog toga molim ako nije problem da stavite epizode na jutjub kanal. Mnogo mi bi znacilo.

(среда, 06. апр 2016, 12:38) - неко [нерегистровани]

predlog

Било би добро када би се поново снимао овај формат емисије, јер данашње време има много тема које би деци биле занимљиве, а нису обухваћене старим епизодама. Можда је Бранко Коцкица стар, па не може он да изнесе пројекат, али сигурно има предлог ко би могао да га наследи и изнесе нове епизоде. Верујем да би Коцкица могао да напише одличан сценарио за нове епизоде. Осим тога, новим епизодама би се популаризовало позориштанце пуж, и вероватно би постојала велико интересовање деце да иду на представе када гостује у другим градовима. Убеђен сам да би тај пројекат успео да данашњу генерацију деце отргне из понора друштва у којем се налазимо. Ја сам кроз те емисије научио много лепих ствари, преко позориштанца сам заволео позориште. Још увек кући чувам касету бранкових песама, а провлаче се по кући и разне књижице и остали сувенири који су се продавали када је гостовало позориштанце.