Дечја песма Евровизије 2015

Новембар је месец Дечје песме Евровизије, која се ове године одржава у Бугарској. Све је спремно да у суботу, 21. новембра, под слоганом "Откриј", почне тринаеста по реду манифестација која окупља младе музичке уметнике. Ове године, такмичи се 16 европских земаља, али и Аустралија, а директан пренос Дечјег Евросонга почиње у 19.30 на РТС 2 и РТС Сателит.

Лена Стаменковић је овогодишња представница Србије. Ова талентована једанаестогодишњакиња представиће нас композицијом "Ленина песма". Након жреба у Софији, одлучено је да Лена у финалу Дечје песме Евровизије наступа под редним бројем 1, те ће Србија отворити такмичење.

Композицију "Ленина песма" написала је Леонтина Вукомановић, док су текст заједно написале Лена Стаменковић и Леонтина Вукомановић. Аранжман потписује Душан Алагић. Ауторски трио жели да нумером "Ленина песма" и квалитетним наступом пошаље снажну поруку да деца не смеју да буду сама на свету, који на њима и остаје.

Дечја песма Евровизије сваке године се организује под будним оком Уницефа. Сви учесници Дечјег Евросонга снимили су химну такмичења "Откриј", што је и овогодишњи слоган. Концепт песме је једноставан: како открити наду, снове, љубав и пријатеље. Победник Дечјег Евросонга 2015. године биће изабран гласовима стручног жирија и публике, у односу 50:50.

Директан пренос Дечје песме Евровизије, коју Радио-телевизија Србије ове године реализује са продукцијском кућом "Intermedia Network", гледаоци могу да прате у суботу, 21. новембра, на Другом програму РТС-а и РТС Сателит.

Коментатор преноса и уредник музичке редакције РТС-а је Силвана Грујић.

 

 

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 21. нов 2015, 22:11) - anonymous [нерегистровани]

@Lena no1

Sedma,to je skoro top 5 ;) Bravo!!!

(субота, 21. нов 2015, 18:52) - anonymous [нерегистровани]

Lena no1

Pesma je predivna zato verujem u to da ce ova pesma dobiti lep plasman. Verujem u top 3-5. Sa srecom mala slatka Lena :)