Дозволите...

Зашто војна лица носе бркове, ко су Шерман и Патон из Сремске Митровице и каква је будућност предузећа "Застава оружје" из Крагујевца, откривамо у најновијем издању емисије "Дозволите..."

У новој 51. сезони емитовања, "Дозволите..." вам доноси још занимљивије приче о војсци и систему одбране, као и новости из Министарства одбране и Војске Србије.

Видећете каква је садашњост и будућност предузећа "Застава оружје" из Крагујевца. Оружарска фирма из Шумадије је један од ретких примера компаније која не може да задовољи тражњу за својим производима на светском тржишту. Нажалост, разлог је све већи број сукоба и ратова у свету, али и квалитет наоружања које праве крагујевачки оружари. "Застава оружје" је и један од највећих пореских дужника у Србији и видећете на који начин ће овај проблем бити решен.

По први пут у јавности доносимо вам причу о брковима у војсци. О овој теми говори нам мајор Душко Ненић, један од ретких људи у маслинасто зеленој униформи који и даље носи бркове. Некада су бркови били препознатљиви за војна лица, а данас у реткост. У другим земљама постоје и различита правила, али и забране ношења бркова.

Сазнаћете и ко су Шерман и Патон из Сремске Митровице, као и шта повезује овај војвођански град и славног глумца Арнолда Шварценегера.

Емисију можете пратити и на фејсбуку, твитеру и јутјубу.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 06. сеп 2015, 11:42) - anonymous [нерегистровани]

Застава оружје да буде лидер.

Надамо се да ће наставити са модернизацијом и квалитетном производњом, па и извозом оружја, али и попуном (да буде замајац у обнови наших служби) са заставинм оружјем наших војних и полицијских, цивилних служби, као некада.

* За уреднике(Дозволите), ако није проблем , питати у Застава оружју или покренути тему, када ће Србија да има модернизован пиштољ М70 (и М88А) , јер је пиштољ М70 лако одбрамбено службено оружје (као некад Макаров), чини ми се да је тај сегмент запостављен?
И шта би са српским колтом, шкорпионом, да ли се производе?

- Ово питам јер су поменути сегменти запостављени, а имамо нови закон о Обезбеђењу, о другим службама, који захтевају да се носе службени лаки пиштољи или револвери, за одбрамбени случај.

Дозволите... Дозволите...

Аутор:
РТС

„Дозволите...“ - емисија о одбрани и Војсци Србије. У емисији се говори о темама из области одбране, безбедности, животу и раду припадника војске, као и о војној историји, одбрамбеној индустрији, специјалним јединицама... [ детаљније ]