Магазин је ове недеље на вези са Африком!

Емисија ће гостима и темама најавити наставак серијала Африка и Србија на вези који је започет пре две године. Тада је овај серијал специјалних емисија допринео убрзавању процеса сврставања српског језика у званични образовни систем Јужноафричке републике.

Тако се од 2012. године, најсавршеније писмо на свету и српски језик уче у најбогатијој афричкој земљи, као изборни предмет у свим основним, средњим, приватним и државним школама.

Серијал се наставља причама из Боцване, а пре реализације документарне емисије која је планирана почетком наредне године, гости у студију биће Миливоје Николић, угледни привредник у Габоронеу и председник српске заједнице у Боцвани.

Веселин Јелушић, фудбалски је тренер, који је репрезентацију Боцване својевремено подигао за 25 места на ФИФА фудбалској листи и тако постао икона у овом делу Африке.

У повезивању две културе, велики значај има Музеј афричке уметности у Београду, а доскорашња директорка Нарциса Кнежевић Шијан биће гост емисије као добитница ИРОКО награде за 2014. годину, која се додељује стручњацима који кроз музику, сликарство, медицину, али и комуникацију и медије, на најбољи начин промовишу афрички континент.

Урош Крчадинац из Клуба путника представљиће путописну књигу "Бантустан", стоперски запис од Балкана до југа Африке, чији је он аутор заједно са Марком Ђедовићем и Лазарем Пашћановићем.

Интервју са Владимиром Вермезовићем, фудбалским тренером јужноафричког тима "Орландо Пирати", Фестивал српског филма у Јоханесбургу и именовање Мирослава Мајка Милошевића, трећег директора чувеног туристичко-пословног комплекса, за награду коју додељује председник Републике Србије, само су неке од тема које ће гледаоци имати прилику да виде и да тако буду са Африком на вези.

Музичка подршка у студију биће Бојана Стаменов.

Уреднице емисије Јелена Ђорђевић Поповић и Мирјана Николић

број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 23. дец 2014, 10:47) - Miloš [нерегистровани]

Video

Da li mogu naći snimak ove emisije na Youtube?