Метрополис

Недељни магазин Метрополис - елитна телевизијска емисија из области културе и уметности. Уреднички тим: Мирјана Бјелогрлић, Неда Валчић-Лазовић, Маја Сковран, Радмила Радаковић и Данијела Пурешевић

Недељни магазин Метрополис који производи Редакција за културу и уметност јесте елитна телевизијска емисија из области културе са најдужим "стажом" у читавом нашем медијском простору. Прва је емитована новембра 1993. године.

Ова емисија, која је опстала кроз многе политичке и кадровске промене и сачувала своју аутономију и аутентичност, осим информација из света културе, садржи и низ анализа, критика, коментара и тв есеја, а често доноси и ексклузивне разговоре са страним и домаћим ствараоцима.

Емисију Метрополис реализује уреднички тим: Мирјана Бјелогрлић, Неда Валчић- Лазовић, Маја Сковран, Радмила Радаковић и Данијела Пурешевић, а рубрике потписују, за различите области, компетентни уредници Редакције за културу и уметност: Небојша Поповић, Јасмина Врбавац, Бранка Криловић, Војислав Карановић и други.

Емисија траје 30 минута и емитује се четвртком у 20.30 часова на Другом програму РТС-а.

Сваког четвртог уторка у месецу, у термину од 22.20, емитује се и Метрополис у Србији, уредника Светлане Илић.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Метрополис Метрополис

Аутор:
РТС

Недељни магазин Метрополис - елитна телевизијска емисија из области културе и уметности. Уреднички тим: Неда Валчић-Лазовић, Данијела Пурешевић, Јасмина Врбавац, Светлана Илић и Војка Пајкић Ђорђевић. [ детаљније ]