Грех њене мајке

Од понедељка, 28. марта, сваког радног дана, у 20.05, на Првом програму РТС-а поново се емитује домаћа играна серија "Грех њене мајке" настала по мотивима романа Мир Јам.

Серија је реализована у продукцији Радио-телевизије Србије и Кошутњак филма, а снимана је више месеци у Сремским Карловцима, шумадијским, сремским и бачким селима, на Палићу, на обали Дрине код Лознице и у Београду.

Ако је Рањени орао најпознатије дело Мир Јам, онда је роман Грех њене мајке на неки начин, најинтригантнији, и као такав се сам препоручио за ТВ адаптацију.

У његовој основи је узбудљива прича о девојци која веома млада, остаје на трагичан начин без оца и мајке. Сама на свету, почиње борбу за место у друштву и животу покушавајући да схвати шта је то њена мајка некад учинила и због чега она мора да испашта њен "грех".

Искушења кроз која пролази и препреке које мора да савлада, учиниће нашу јунакињу Неду особом способном да се на прави начин суочи са светом у коме живи и да у њему нађе своје место и заслужи своју срећу.

Роман Грех њене мајке садржи све врлине које има рукопис писца Милице Јаковљевић, а то су, пре свега, необична и маштовито вођена прича у којој су веома вешто комбиновани бајковити и реалистични елементи. Ту су, затим, изванредна галерија ликова као и различити амбијенти у којима се догађа ова прича смештена у време пред II светски рат у Србији.

Све су то разлози који су нас руководили да баш ово дело Мир Јам преточимо у ТВ серију.

Ауторску и продукцијску екипу чине људи који су са Шотром заједно реализовали серију Рањени орао. А то су:

Сценарио Здравко Шотра, продуцент Зоран Јанковић, костимограф Иванка Крстовић, сценограф Дејан Анђелковић, композитор Жељко Јоксимовић, директор фотографије Веселко Крчмар, монтажер Петар Путниковић, уредник Слободан Терзић, редитељ Здравко Шотра.

За тумачење ликова у овој серији ангажовано је око сто глумаца, а насловне улоге тумаче: Ивана Јовановић, Иван Босиљчић, Ружица Сокић, Војин Ћетковић, Марија Вицковић, Синиша Убовић, Небојша Дугалић, Бранка Пујић, Јасмина Аврамовић, Маринко Маџгаљ, Даница Максимовић, Никола Ђуричко, Тијана Чуровић, Милан Васић, Бранислав Томашевић, Милош Ђуричић, Јелица, Сретеновић, Горан Даничић, Катарина Јанковић, Бојана Грабовац, Јелена Тркуља, Вишња Сретеновић, Марија Круљ, Славиша Чуровић, Саша Јоксимовић, Јаков Јевтовић, Драгослав Чумић.

Прва епизода:

Млада студенткиња из Сремских Карловаца, Ранка на светосавском балу упознаје младића Светилава у кога се заљубљује и после једногодишње везе они се вере.

На распусту у Карловцима, Ранка сусреће згодног и богатог банкара Душана за кога се убрзо удаје.

Светислав не може да преболи раскид са Ранком, те покушава да изврши самоубиство.

Неколико година касније, Ранка и Светислав се поново срећу. Она има ћерку Неду и несрећна је у браку, а Светислав се никада није женио, већ се повукао на своје имање.

Ту ће се разболети и умрети, оставивши свом сестрићу Бојану необичан завет.

број коментара 8 Пошаљи коментар
(понедељак, 18. апр 2011, 00:08) - Makedonka iz Nemacka [нерегистровани]

Greh njene majke

Super serija,ranije sam je gledala ali letimicno a sada jedva cekam da vidim sta ce da se desi.Super gluma,super kadrovi i bas u ovo vreme melem je za dusu.Pozdrav

(уторак, 05. апр 2011, 22:32) - vukašin [нерегистровани]

greh njene majke

poštovani direktore rts serija greh njene majke je najbolja serija i voleo bih da se takve serije i dalje snimaju i emituju pozdrav.

(понедељак, 28. мар 2011, 20:59) - anonymous [нерегистровани]

:)

Koliko epizoda ima serija "Greh njene majke"??

(понедељак, 28. мар 2011, 20:48) - zainteresovan [нерегистровани]

pitanje

koliko ima epizoda..?

(понедељак, 28. мар 2011, 20:24) - anonymous [нерегистровани]

Greh njene majke

Postovana redakcijo,zelim da vam se zahvalim sto ste nam priustili priliku da gledamo seriju Ranjeni orao a sada Greh njene majke.Ove serije su praznik za moje oci i moju dusu. Samo tako nastavite. Pozdrav iz SAD.

(понедељак, 28. мар 2011, 19:37) - Aleksandra [нерегистровани]

Greh njene majke

Predivna serija,mnogo mi je drago sto se reprizira.Jedva cekam jesen i trecu Mir-Jam seriju "Nepobedivo srce"!

(недеља, 27. мар 2011, 13:40) - anonymous [нерегистровани]

Re:

Mnogo mi je drago sto ponovo pustate ovu seriju na male ekrane.Volela bih da je vise takvih serija, i vise televizija koji emituju slican sadrzaj.

(петак, 25. мар 2011, 08:03) - anonymous [нерегистровани]

greh njene majke

posle emitovanja fenomenalnog Ranjenog orla ovo ce biti takodje praznik za oci radnim danima zato jedno veliko HVALA!