Офшор патриотизам

Да ли држава од српских привредника тражи превише или се њихов патриотизам зауставља пред новчаником?

Као да је питање економског патриотизма постало кључно за Србију.

Последњих недеља чули смо да успешни српски привредници треба да помогну посрнулим државним предузећима, да треба да отворе погоне у крајевима погођеним елементарним непогодама, али и да треба да изместе своје финансијске трансакције са Кипра у Србију, како би сваки цент пореза завршио у државној каси Србије.

Да ли су ти предлози легитимни или би српски привредници могли да се нађу у подређеном положају у односу на странце, које влада упорно зове да инвестирају у Србију? Да ли су офшор компаније проблем друштва или држава, напросто, настоји да пронађе нове изборе да попуни касу?

О тим и другим питањима, у Оку економије говоре Топлица Спасојевић,
председник ИТМ групе, Милан Ковачевић, саветник за инвестирање и Милан
Ћулибрк
, економски коментатор.

Емисију води Весна Дамјанић-Бранковић.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 26. мај 2010, 23:36) - Borislav Maric [нерегистровани]

Porezi

Ako zarađujete novac od stanovnika jedne države ili bplje rečeno jedne zajednice dužni ste da platite porez toj zajednici. Ako zarađujete novac od stanovnika različitih zajednica dužni ste da platitie porez svakoj od tih zajednica zasebno. Plaćali bi svi poreze kad bi to plaćanje bilo jednostavno. Onaj koji nebi to uradio bi bio u ekonomskim poteškoćama i stoga je svejedno da li će platiit porez i poslije biti na rubu egzistencije ili ga neće platiti jer u oba slučaje će biti opterećenje zajednici. Stoga pojednostavite plaćanje poreza.

(среда, 26. мај 2010, 09:15) - anonymous [нерегистровани]

patriotizam

mislim da je tema odlična i treba da se diskutuje o njoj, ako nešto može da dovede do prosperiteta i napretka onda je to upravo patriotizam u nama, a pogotovo taj kako ga vi nazivate,,ekonomski patriotizam,, kada ćemo nesebično dati sebe svoje znanje i iskustvo zarad prosperiteta svih.

Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Јелена Обућина, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]