Упитник

Црква: Косовски чвор

Гости: владика бачки Иринеј , државни секретар у министарству за Косово и Метохију Оливер Ивановић и новинар Живојин Ракочевић.

Емисију уређује и води Оливера Јовичевић.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(уторак, 09. мар 2010, 13:39) - anonymous [нерегистровани]

Честитке за емисију!

И гости и тема и водитељка, све је било на највишем нивоу. Слажем се са коментарима својих уважених претходника. Честитке РТС на одабиру правих, компетентних саговорника. Преосвећени владика Иринеј, као и Његова светост Патријарх и већина наших владика, на најбољи начин показују и доказују да је духовна снага и јачина изнад свих осталих вредности које се у свету могу видети, чути или осетити.

(среда, 03. мар 2010, 03:24) - anonymous [нерегистровани]

Pragmatizam

Veoma dobro podpitanje voditeljice u vezi Ivanoviće izjave o o pragmatizmu kao načinu vođenja politike i komunikacije.

(среда, 03. мар 2010, 02:54) - Natasa [нерегистровани]

pohvale iz Cikaga

Najsvesrdnije se pridruzujemo misljenju oca Vasica iz Beca, uz pozdrave iz grada sa najvecom populacijom Srba u Dijaspori. Posle ovakvog jasnog izlaganja kljucne problematike, mislim da svako razumno bice, moze sa sigurnoscu da otkloni bilo kakve sumnje i sebi i drugima, po pitanju ovih nesrecnih momenata.
Sva tri sagovornika se sjajno nadopunjuju, iako su razlicitog profila! Molimo vas da u pravom kontinuitetu, nastavite sa profesionalnom otvorenoscu za transparentnost informacija, na slavu Boziju i na korist svima!
Najiskrenija zahvalnost urednistvu i voditeljki!

(среда, 03. мар 2010, 00:08) - anonymous [нерегистровани]

Изванредна емисија

Све похвале за ову емисију уредници и РТС-у. Када су теме у вези са СПЦ у питању, заиста је потребан професионализам у извештавању јер је то ем најстарија институција у земљи, ем она која ужива поверење највећег броја грађана. Добро је што СПЦ има Службу за односе са јавношћу јер је тако најбоље и за њих и за медије, да не би било лутања и ослањања на трач рубрике, изворе ''блиске'' и изворе ''далеке'' исл. Него овако јасно, гласно и одговорно да неко објасни право стање ствари.Све похвале и Епископу Иринеју на отворености и искрености, као и двојици гостију са њим. Иако је тема била непријатна, Владика је успео да пренесе позитивну енергију свима који су гледали, а то је увек случај кад он гостује на Тв-у или говори у јавности.Свака емисија са њим била је пун погодак.

(уторак, 02. мар 2010, 22:28) - свештеник Слађан С. Васић [нерегистровани]

Похвале из Беча

Одлична емисија, као и она претходна, непосредно по избору новог патријарха са владиком Иринејем као гостом.

Важно је увек позивати најкомпетентније људе, па и када је о тзв. "Црквеним проблемима" реч, а не неке самопрокламоване и "свезнајуће експерте" за Црквена питања.

Надриексперти и самозванци говоре често у медијима и иначе олако, површно и неодговорно, а они које је овластила сва Црква у пуноћи, односно сам Свети Синод, па тиме и Архијерејски Сабор, као што је у овом случају епископ проф. др Иринеј Буловић овлашћен за однос са јавношћу и медијима, бар засад привремено, док је редовни члан Св.Синода, ипак сносе пуну и велику одговорност за сваку изговорену реч и изнесени став на телевизији, радију, медијима уопште, па и у овако озбиљној емисији. То је јако важно и између таквих људи и неафирмисаних самозванаца постоји заиста велика разлика, иако свако има право на своје мишљење, али без претенциозности да пројављује собом сам сву пуноћу Цркве.

Зато је моја оцена да је ово била права емисија, у право време, на праву тему, која свакако заслужује велику пажњу, притом уз изузетан одабир веома компетентних гостију.

Све честитке и похвале. Наставите радити и делати тако професионално и непристрасно, али савесно, слободно и надасве одговорно, као и досада.

Позрав из Беча, некад царске и старе Вијене.

презвитер Слађан С. Васић

Упитник Упитник

Аутор:
Оливера Јовићевић

Емисија Упитник аутора и уредника Оливере Јовићевић политички је ток-шоу који отвара све теме важне за Србију и њене грађане, без амбиције да пресуђује или сугерише решења. [ детаљније ]