Читај ми!

Јутарњи програм

И данас смо са вама читавих 5 сати, дакле, дружимо се до 11 и говоримо о следећим темама:

- Последњих дана смањене су резерве крви у Институту за трансфузију, јер је потрошња крви велика, доста операција се реализује и много је пацијената који примају крв као лек, односно као трансфузију крви. За сада су програми задовољени, али ако нема довољно крви, постоји могућност да се спорадично одлажу одређене операције, пре свега, ортопедске и са пацијентима који су ређа крвна група. Апел упућујемо и сада и за око пола сата.

- Прање новца представља процес прикривања незаконитог порекла новца или имовине који су стечени извршењем криминалних активности, и то су кривична дела са бројним економским последицама. Данас ће бити представљени резултати пројекта "Иницијатива за спречавање прања новца у Републици Србији". О резултатима, ризицима, начину откривања и консеквенцама, после пола 8.

- У септембру смо у премијерној епизоди документарног серијала "Европа одозго" на каналу Национална географија, гледали Србију из перспективе из које је до сада никада није приказана. А, у недељу уз многобројне кадрове најлепших локација Европе сниманих из птичје перспективе - "Божићни специал" - још једном ће бити приказана и Србија. И то кроз ексклузивне кадрове из нашег храма Светог Саве и традиционални српски обичај паљења бадњака. Више о томе после пола 9.

- А, после 9 водимо вас у Земљу родитеља.

- Звук тамбуре асоцира нас на предивну војвођанску равницу, а они нешто млађи везују је за Скадарлију. Тамбуру воле све генерације, било да је слушају у оркестру или соло. Са овим жичаним инструментом, после пола 10, упознаће чувар традиције  Петар Стефањук, професор разредне наставе у Пећинцима.

- После 10 у Јутарњем програму политички дијалог. О актуелним темама, пре свега о Отвореном Балкану и Европској Унији разговараће Драгана Игњић и њени гости.

- И на самом крају музика! Мало је група на нашем простору који пркосе времену. Једна од оних која деценијама једнаким квалитетом представљају своју музику је и нишки Кербер. Пред крај емисије Гале најављује концерт Кербера.

Уредник емисије је Александар Туцаковић, а пред камерама ће бити Бојана Марковић.