Читај ми!

Бисер пустиње

Пресудном утакмицом између Србије и Швајцарске завршава се први круг такмичења на Светском фудбалском првенству у Катару.

Да ли ће тим мечом бити и окончан наступ наше репрезентације, којој је неопходна победа над Швајцарцима, или ће први пут у 21. веку она проћи у нокаут фазу Светског првенства?

Какав год да епилог буде, свешћемо утиске у емисији Бисер пустиње одмах по завршетку сусрета.

Чућемо на почетку изјаве актера утакмице, укључења репортера РТС-а са стадиона 974, као и из студија у Дохи, а пратићемо и прес конференцију Србије. Гост коментатор РТС-а Раде Богдановић и некадашњи репрезентативац Србије Ненад Милијаш анализираће детаље утакмице одлуке,
приказ сусрета кроз статистичке податке припремиће Ненад Ђуровић, док ће Лука Јевтовић причати о тактичким идејама двојице селектора, Драгана Стојковића и Мурата Јакина,
од којих само један остаје са репрезентацијом у Катару. Судијски аналитичар Дејан Недић указаће на добре одлуке или могуће грешке јужноамеричког судијског тима на челу са Аргентинцем Фернандом Рапалинијем.

Говориће се и о утакмици између Бразила и Камеруна, али и о сусретима 3. кола Групе Х између Португалије и Јужне Кореје, однодно Уругваја и Гане, после којих ће се знати и ко ће бити противник Бразилу у осмини финала и да ли ће Португалцима на мегдан Србија, Швајцарска, или можда чак Камерун. Најавићемо и прве две утакмице осмине финала у суботу, када се састају најпре Холандија и САД, а затим Аргентина и Аустралија. Кроз емисију приказаћемо и занимљивости које припремају Тамара Ракић и Кристина Раденковић.

Уредник емисије је Владимир Мијаљевић, водитељи су Драгана Косјерина и Јован Мемедовић
Бисер пустиње, петак 2. децембар, око 22 сата, одмах по завршетку меча Србија - Швајцарска.