Читај ми!

Културни дневник

Велика београдска премијера филма "Траг дивљачи" је заказана за 3. октобар, а од 6. октобра филм ће бити у редовној биоскопској дистрибуцији широм земље. Тим поводом гости Културног дневника су сценариста и редитељ Ненад Павловић и глумица Нада Шаргин.

 

У оквиру Битеф Полифоније која ове године преиспитује сложеност извођачких уметности и феномен рада самих уметника, Електроакустички трио Колектива Студио 6 одржао је предавање, радионицу и концерт.

У емисији ће бити речи и о 29. Међународном фестивалу класике "Вршачка позоришна јесен" и 31. Међународном фестивалу етнолошког филма.

Разговарали смо са Дејаном Илијићем, фронтменом нишке групе "Eyot", поводом новог албума и серије концерата "ДЕцентрализациЈАН".

Водимо вас у Чикаго на изложбу једне од највећих сликарки апстрактне уметности Бриџит Рајли. Деведесетогодишња енглескиња иако у позним годинама још увек слика, и то је прва изложба после 50година у САД.

Уредник Јелена Виденовић
Реализација Сања Реџић
Монтажа Дамјан Паунковић

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]