Читај ми!

Јутарњи програм

Лето је поново ухватило залет, после викенда који је, скоро, личио на јесен. Ипак, мало кише није напојило земљу. Суша угрожава род свих култура. Водотоци су још увек ниски. Пловидба је отежана.

Ово су још неке од тема о којима говоримо:

Више од 50 одсто младих у нашој земљи нема посао, 65 одсто њих и даље живи са родитељима од којих добија џепарац за свакодневне потребе. Шта је још показало годишње истраживање Кровне организације младих Србије?

Музеј књиге је данас спој музеја, библиотеке и архиве, који је овог лета богатији је за Легат сликара Милутина Дедића и дарове из Марока. Очекујемо да у студијо Јутарњег програма дође Виктор Лазић

Три дана су остала до наставка дијалога Београда и Приштине. Да ли се нешто више зна о темама? Шта значи изјава Европске спољнополитичке службе да недавни пораст запаљиве реторике између званичника Београда и Приштине, зазива велику забринутост?

Вирус короне и даље мутира. Да ли нове вакцине прилагођене омикрону могу да буду ефикасне против нових мутација? Са нама ће бити доктор Миланко Шеклер.

О најновијим информацијама везаним за тајванску кризу, која је позатдина атентата на бившег јапанског премијера Шиза Абео и како се живи на далеком истоку, када се корона рекордно распламсала, рећи ће нам Иља Мусулин, наш дописник из Јапана.

Шта се у позоришту ради, када позориште не ради? О томе разговарамо са глумцем, Владиславом Михаиловићем.

Коме не пријају ове временске промене? Да ли и како утичу на наше ментално здравље?

Концерти на Зидићу, које Дом омладине Београда од 2013. године организује на Платоу Милана Младеновића, постали су један од омиљених летњих културних програма за све Београђане и госте нашег главног града. У петак, 19. августа, на Зидићу наступа Реља Першић. О томе говоримо на крају емисије.

Уредник: Душица Тасић
Водитељ: Ивана Миленковић