Читај ми!

Зелена Херцеговина и зелена Европа

Долина хероја - тако се назива део националног парка Сутјеска где се одиграла чувена пета непријатељска офанзива. Споменик погинулим партизанским борцима на Тјентишту, дело чувеног вајара Миодрага Живковића, обавезна је станица свакоме ко крене ка Херцеговини.

Сања Драгићевић Бабић је на том путу после Тјентишта отишла у Гатачко поље које памти битку српског краља Уроша и његовог сина Драгутина у 13.веку, да би на крају стигла до села Домашево које бије битку да задржи мештане. Погледајте три разгледнице из Херцеговине.

Из Херцеговине идемо у Зелену престоницу Европе. Француски град Гренобл се од 2005 године бори против загађења и климатских промена. У том граду се све више користе соларни панели за производњу струје, реновирају куће да би се штедела енергија, свако друго возило градског превоза иде на биогас, а обавезе се завршавају на бициклу. У Греноблу је била Сања Љубисављић Бекић.

Око магазин Око магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]