Читај ми!

Културни дневник

Гост је Душко Лопандић, књижевник, правник и дипломата, који се у новој књизи "Пурпур империје" бави судбинама царева позног Римског царства с простора Балкана.

 

Отворен је 22. Егзит. Без обзира на то што се захваљујући њему појавио велики број музичких фестивала, Егзит је највећа, најзначајнија и најатрактивнија манифестација код нас.

Овогодишњи Фестивал оргуља затворен је наступом Нејтана Лаубеа, најтраженијег америчког оргуљаша, који је цењен због изузетне технике и иновативних  програмских садржаја.

У Галерији РТС- а отворена је изложба "Сећање на југословенске уметнике револуције" која обухвата вредна дела из фундуса Галерије Дома Војске Србије.

У оквиру 30. БЕЛЕФ- а, у Културном центру Београда, премијерно је изведен мултимедијални перформанс "Рехниц - анђео уништења" о страдању у савременој историји, у режији Стевана Бодроже.

Представљамо албум "У круг" на ком су уједињени гласови новог попа у мисији да промене доминантан звук региона, а који потписује композитор, продуцент и аранжер Андрија Гавриловић.

Караван културе који окупља уметнике, писце, музичаре, обишао је 8 градова у 5 земаља Европе, а централни део програма били су јубиларни, 20. Дани српске културе у Паризу.

Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму после Дневника у 23 емитује се Културни дневник. Репризира се сутрадан на Првом програму у 12 и 30. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Биљана Бралушић Јовановић
Реализатор: Ернестина Глигоријевић
Монтажер: Никола Манић

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]