Читај ми!

Планетаријум - Номадска Србија

Несвакидашњи камперски караван Планетаријум, који се креће Србијом - у четвртој епизоди завршава круг Сремом.

На тој последњој етапи је и Сремска Митровица, испод које још живи римски Сирмијум. Планетаријум за вас открива како ова два града не повезују само историјске приче, већ и још много тога.

У правцу кретања из Сремске Митровице према Дунаву, на путу је и фрушкогорско село Јазак. Тамо се Планетаријумски караван окрепио најквалитетнијим сиревима из домаће радиности. А уз сир - иде најбоље добро вино, па ће енолог и члан најпрестижнијег винског светског жирија Игор Луковић, појаснити које то сорте грожђа из Срема дају вина која су квалитетнија чак и од оних из чувених винских регија.

А да је камперски свет уствари - мали, најбоље потврђује и случајан сусрет са нашим глумцем Миланом Исаковићем, пасионираним камперистом који ће поверити неке од својих најзанимљивијих камперских догодовштина.

Камперски каравам у овој епизоди напушта Срем и скелом се пребацује преко Дунава. где са дословце насукао на "пивску" Бачку. Из музеја пива у Челареву, очекује вас прича  о историји и начину како се некада правио овај омиљени напитак.

У смирај дана, караван стиже на обалу рукавца Тиквара у Бачкој Паланци где прави свој бивак - за уживање и ноћ уз логорску ватру и роштиљ на обали Дунава...

Будите уз Планетаријум - Номадска Србија и ове суботе, уживајте у хармоничној, брижљиво припремљеној мешавини културе и авантуре...