Читај ми!

Како нам се догодила инфлација

Шта је прегрејало српске цене и какве везе бајке имају са инфлацијом

Шта год у економији урадите данас, резултате ћете видети сутра: на улици, у радњама, на пијаци. Од почетка пандемије корона вируса наштампано је више од 20 хиљада милиради долара и упумпано у привреду. Тако нам се догодила инфлација коју у многим развијеним економијама грађани нису видели 40 година. На све то је дошао и рат у Украјини, па је раст цена енергената додатно прегрејао цене. А шта је прегрејало српске цене и какве везе бајке имају са инфлацијом?

Први пут у историји левичар је на челу Колумбије. "Направићемо владу за народ, за људе са жуљевима на рукама, за оне који су нико и ништа на земљи", обећао је Густаво Петро, некада герилац који је украо мач Симона Боливара а данас председник Колумбије. После прошлогодишње победе Габријела Борића у Чилеу, сада Петра у Колумбији да ли нас чека сличан сценарио и у Бразилу и Аргентини на јесен? И има ли све то везе са ратом у Украјини и актуелним геополитичким дешавањима.

Уредник емисије: Горислав Папић

Око магазин Око магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]