Читај ми!

Културни дневник

У оквиру серије запажених заједничких концерата у Карнеги холу, Барбикан центру и Сали Париске филхармоније, Максим Венгеров и Симон Трпчески у среду 29. јуна свирају и пред београдском публиком.

 

На завршетку 4. Битеф зоне, Срећко Хорват и Маја Пелевић дискутују о темама које повезују позориште и филозофију са актуелним друштвеним процесима. Хваљена новосадска представа Три зиме по тексту Тене Штивчић и у режији Јасне Ђуричић гостовала је у ЈДП-у у оквиру главног програма овогодишњег Белефа. На недавно завршеном фествалу Док'н'ритам награђен је филм о Електричном оргазму "Ево сада видиш да може" у продукцији РТС-а. Историјат бенда омогућава и увид у формирање идентитета југословенског и српског рокенрола. После Еми награде за најбољу драмску серију, друга сезона Техерана оправдала је очекивања и отишла корак даље. Као паметни додатак у новом циклусу, критичари издвајају одличну поделу улога, пре свега глуму Глен Клоуз.

Гост Културног дневника је Александра Вребалов, поводом низа премијера, награда и наруџбина које је остварила у првој половини године, уједно пред концерт на новосадском фестивалу Нео на којем ће бити изведена њена позната композиција Beyond Zero.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Драгана Пантић
Реализатор Сања Реџић
Монтажер Дамјан Паунковић

Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]