Читај ми!

Како до ефикаснијих јавних предузећа

Могу ли се јавна предузећа у Србији боље организовати, да ли је кључ у платним разредима или у професионалном менаџменту

За многе је "државни посао" гаранција стабилног запослења са знатно мање стреса него у приватном сектору, било да се ради о запосленима или менаџменту.

С друге стране, грађани очекују да јавна предузећа буду ефикасна или да се приватизују ако је то начин да не праве губитке.

Како да се у јавном сектору запосле најбољи радници и како изабрати најбољи менаџмент уз сва ограничења која у јавном сектору постоје?

О томе у дебати "Реч на реч" у уторак 25. јануара расправљају:

Алелсандар Шешељ, Српска радикална странка,
Млађен Малешевић, Лига социјалдемократа Војводине,
Игор Мушић, Социјалдемократска партија Србије,
Синиша Мали, Српска напредна странка.

Модератор дебате је Зоран Станојевић.

Реч на реч Реч на реч

Аутор:
Зоран Станојевић

Емисија “Реч на реч” први пут је емитована 2012. године, у време тадашњих парламентарних избора. Дебате су омогућиле политичким представницима (учесницима) представљање својих политичких позиција јавности, а гласачима да прикупе све информације које су им биле потребне за формирање коначног избора, али и да позову јавне функционере на одговорност. Од тада, ова емисија се наметнула као поуздана платформа за разматрање проблема који су се показали као најважнији у датим моментима. [ детаљније ]