Читај ми!

Рекордно испуњавање жеља

Шта су то ватрене стенице? Са колико година може да се вози аутобус? Да ли пси спавају? И где живи врста антилопе орикс? Одговоре на ова и још многа питања, откријте у новој епизоди "Плаве птице", у суботу, 18. децембра у 12.10, на Првом програму Телевизије Србије.

Како се ближи Нова година, сви су у празничном расположењу, па тако и наши Осман и Борка. А празнично расположење значи да ће у овој епизоди прочитати рекордан број ваших писама и испунити рекордан број жеља.

Тако ћемо говорити и о возачима аутобуса, и о ватреним стеницама, и о џуду, а Госпођа Ж ће нам рећи штошта о љутим папричицама.

И то није све! Оптутоваћемо у далеку Анголу, афричку земљу у којој расте необична биљка велвичија, која, како смо чудли, много воли да се прави мртва.

После путовања ред је и да се предахне. А најбољи је предах уз нови здрави оброк наше Куваричице. Овога пута, спремаће нам лептирића од поморанџе. Таман ће фино доћи Осману и Борчици док буду припремали једну смицалицу. Можемо вам једино рећи да ће та смицалица подразумевати и Господина Џ и бар три питалице. Да, да, добро сте чули - три питалице!

Поред свега овога, одгонетнућемо велико питање - да ли пси спавају, правићемо папирног диносауруса, а наша гусарска посада ће истражити величанствени Мачу Пикчу.

Зато нас гледајте у суботу, 18. децембра 2021. године у 12.00 на Првом програму Телевизије Србије! Пишите нам на е-mail: plava.ptica@rts.rs, на нашу фејсбук страницу или на нашу добро познату адресу: Таковска 10, 11 000 Београд, са назнаком "за емисију‚ Плава птица".

О "Плавој птици" брину: уреднице и сценаристкиње Дуња Петровић и Јелена Попадић Сумић, редитељ Миодраг Коларић, глумци: Осман Ахмед, Борка Томовић, Андријана Оливерић, Марија Меденица и Мирослав Петровић, сценографкиње Мира Андрејевић и Тања Ивановић, костимографкиња Александра Стошић Крстовић, композитор Драгољуб Илић, монтажерка Нада Додиг Зилџић и многи други.

Лет, лет до следеће суботе у 12 и 10!

Плава птица Плава птица

Аутор:
РТС

Плава птица и даље лети сваке суботе у 12:05 на Првом програму Телевизије Србије! Сви другарићи добро знају да у плавоптичастом лету увек могу да уживају у разним авантурама, сазнањима и доброј музици. [ детаљније ]