Читај ми!

Јутарњи програм

Ово је наша позивница да и ове среде будете уз Јутарњи програм РТС-а до 11 сати. Између осталих, говорићемо о следећим темама:

- Борба са епидемијом ХИВ инфекције на глобалном нивоу траје већ скоро 40 година, а у свету 37,7 милиона одраслих и деце живи са ХИВ инфекцијом и број инфицираних је у сталном порасту. Међутим, број оболелих од АИДС-а и број смртних исхода су у значајном паду, што је пре свега резултат успешне анти-ХИВ терапије. На Светски дан борбе против ХИВ
инфекције, о тој болести за говоримо за око пола сата.
док се на спољном суочава са бројним изазовима у региону Пацифика, првенствено са главним ривалом Сједињеним Америчким Државама. Колико ће кинеско-амерички односи обликовати нови пост-пандемијски свет и може ли Кина да заузме глобални трон, о томе говоримо после пола десет?

- Вест дана стигла је из Скупштине Србије, у којој су посланици изгласали су Предлог Акта о промени Устава Србије. Шта то значи, и зашто се мења устав, после 7 у оквиру прегледа штампе?

- Какве промене очекују тржиште некретнина Србије у 2022-ој? Какви су трендови, шта се дешава са ценама, каква су очекивања? Више од 150 учесника тражило је одговоре на ова питања, јуче у Београду, поводом Међународне конференције о тржишту некретнина Југоисточне Европе. А, шта су закључили нешто после пола 8.

- Кина је домаћин Зимских Олимпијских игара у фебруару 2022. године и за то се интензивно припрема, под слоганом„Заједно за заједничку будућност". Истовремено на унутрашњем плану остварује нова достигнућа,

- Од премијере монодраме "Тезга као живот" прошло је пуних пет и по година. Овај комад, ауторско дело глумца Микице Петронијевића вечерас ће поново бити на сцени Академије 28. У питању је хуманитарно извођење - сав приход од продаје улазница намењен је за рад удружења "Свици у мраку". О томе после 10

- А, онда о новој представи у Позориштанцету "Пуж"! Зове се „Бесна Глиста" и права је акциона комедија за децу. Главна тема овог комада је одрастање, јер Бесна Глиста је стари добро познати непријатељ деце и родитеља, са којим се у себи бори свако ко одраста.

- На самом крају најављујемо концерте Симфонијског оркестра РТС-а

Уредник емисије је Александар Туцаковић, а пред камерама ће бити Бојана Марковић!